Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 19. toukokuuta 2011

Nokkonen on rautaa!!



Nokkonen sisältää hurjasti rautaa, C-vitamiinia ja keholle hyviä kivennäisaineita. Sitä voi käyttää sekä ryöpättynä että kuivattuna. Poimi hanskat kädessä kevään ensimmäiset lehdet, mutta vältä tienvarsia. 

Mariannen nokkospeston ohje:
G
2 dl auringonkukansiemeniä
soijakastiketta tai yrttisuolaa
1 l tuoreita nokkosen lehtiä
1-4 valkosipulinkynttä
1½-2 dl oliivi- tai seesamiöljyä
1 dl raastettua parmesaania
  1. Paahda siemenet kuumalla, kuivalla pannulla ja mausta ne sitten soijakastikkeella. 
  2. Ryöppää nokkoset kiehauttamalla ne runsaassa vedessä. 
  3. Sekoita tehosekoittimessa kaikki ainekset ja lisää öljyä vähitellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti