Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 22. marraskuuta 2011

Papupata juustokuorrutteella

Tähän ihanaan pataan kannattaa hyödyttää edellisen aterian tähteet. Ja toimii!

G L
1 parsakaali
1 makea sipuli
4 dl keitettyä riisiä, quinoaa tai perunamuusia
1 tlk luomutomaattimurskaa
+ ½-1 dl höyrytysnestettä tai vettä
3 luomuvalkosipulinkynttä
1 rkl garam masala-mausteseosta
1 tl yrttisuolaa
1 tlk säilykepapuja (esim. ruskeat pavut)
3 dl edelliseltä aterialta jäänyttä lihaa, kanaa tai tofua
2 dl juustoraastetta (esim. Emmental)
 1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
 2. Paloittele parsakaali ja silppua sipuli. Höyrytä ne pehmeiksi.
 3. Sekoita kaikki ainekset uunivuokaan. Lisää maltillisesti tomaattomurskan kanssa nestettä - sitä voi lisätä tarvittaessa lisää, mutta liiallinen nesteen käyttö pidentää kypsennysaikaa. 
 4. Ripottele juustoraaste ruoan päälle.
 5. Paista uunissa 20-25 minuuttia.

3 kommenttia:

 1. Moikka!

  Vietämme Uudessa Mustassa tässä kuussa Paluu juureksiin -marraskuuta. Se tarkoittaa sitä, että kuukauden aikana pyrimme buustaamaan kotimaisia juureksia parhaamme mukaan. Juureksethan ovat toki pop, mutta kukaan ei enää jaksa vetää yhtään lanttumössöä tai punajuuripaistosta – nyt tarvitaan jotain uutta.

  Siihen liittyy myös blogihaasteemme, johon toivoisin sinun ehtivän osallistua. Haaste on jaettu neljään eri juurekseen, joista jokaista kokkaillaan vuoroviikoin. Ajatuksena on tuoda suomalaisiin raaka-aineisiin maailman maustetta. Ideat voi siis poimia ulkomailta: miten juures taipuu sushiin, mezeen, tortillaan, pastaan, you name it!

  Ensimmäinä estradille astui punajuuri, sitten lanttu ja viimeksi kokattiin palsternakasta. Tällä viikolla lavan valtaa nauris, josta siis toivoisimme sinun loihtivan jotain uutta, houkuttelevaa ja ulkomailta lainattua. Tähän sinut on haastanut Italiansalatti-blogi.

  Haasteeseen osallistuminen tapahtuu näin:

  – Ilmoita minulle hanne.valtari/at/tarinatalo.fi -osoitteeseen, että olet mukana.
  – Kehittele 29. marraskuuta mennessä ulkomailta oppeja saanut naurisohje, toteuta se  ja tee repeptistä postaus. Ideoiden lainailu on tietenkin sallittua, joten ihan ikiomaa ohjetta ei nyt vaadita. Lähetä minulle sähköpostiin linkki, kun reseptipostaus on valmis.


  Jokaisen haasteviikon loputtua kerään resepteistä koosteen, joka julkaistaan Uuden Mustan sivuilla torstaisin. Punajuuri-, lanttu- ja naurisreseptikoosteet löytyvät jo sivuilta.

  Käytän mahdollisesti jutussa myös haasteeseen osallistuneiden reseptikuvia, mutta merkitsen tietenkin kuvaajaksi bloggaajan – onko tämä sinulle ok?

  Iloa ja aurinkoa!
  Hanne, Uusi Musta

  VastaaPoista
 2. Heii! :) Hanne ehti kertomaan haasteesta minua ennen - olisi kiva, jos ehtisit osallistua naurisruokien kokkailuun! :D Itse en naurista löytänyt mistään kaupasta täällä Italiassa, mutta korvasin juuresosan nauriinlatvoilla, joita täällä käytetään paljon. Tuossa tuota infoa Hannen puolelta jo tulikin - mukavaa kokkailua ja hauskaa viikonloppua sinne! :)

  VastaaPoista
 3. Hei Hanne ja Italiansalaatti! Valitettavasti ei naurista kaupoistani löytynyt:( Täytyykin alkaa katsoa sillä silmällä kauppoja, miksi nauriita ei ole kuin omasta maasta saatavilla?

  VastaaPoista