Keväällä käytän piiraaseen nokkosta, pihamme hyötykasvia. Kevättä odotellessa mennään pakastepinaatilla.
G L
6 annosta
POHJA:
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl kylmää vettä
1 dl rypsiöljyä
TÄYTE:
2 ps (à 150g) pakastepinaattia
1 ps (à 200g) pakasteherneitä
1 pkt (à 300g) pehmeää tofua
2 dl soijakermaa
1½ tl yrttisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 valkosipulinkynttä
1 rkl kapriksia
2 rkl tuoretta persiljaa
- Säädä uuni 225 asteeseen.
- Sekoita piiraspohjan kuivat ainekset keskenään. Nypi ne veteen ja öljyyn.
- Voitele piirasvuoka. Taputtele taikina sen pohjalle ja laidoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin keskiosassa.
- Valmista täyte. Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita täyteainekset keskenään.
- Kumoa täyte piiraspohjalle ja paista vielä 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti