Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 28. helmikuuta 2011

Paprikainen piiras

POHJA:
5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl vettä
25g hiivaa
1 tl raakaruokosokeria
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa


TÄYTE:
5-6 dl punaisia, vihreitä ja keltaisia paprikoita
1 punasipuli
loraus oliiviöljyä
½-1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2-3 dl juustoraastetta tai raejuustoa
200g vuohenjuustofetaa
2-3 dl kalamata-oliiveja
2 dl crème fraïchea tai kermaviiliä tai pehmeää tofua
loraus kermaa tai soijakermaa
1-2 rkl mustapippurirouhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua basilikaa
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut ainekset. Anna taikinan kohota.
  2. Sillä aikaa kun taikina kohoaa, suikaloi punasipuli ja paprikat ja kuullota niitä kevyesti öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita crème fraïche ja kerma. Lisää mausteet.
  3. Kauli kohonnut taikina uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja siirrä se paperin kanssa pellille. Voit jättää reunat hieman koholleen, jottei täyte pääse valumaan.
  4. Levitä taikinan päälle ensin kermaseos ja juustoraaste. Lisää sitten paprika-sipuliseos sekä kivettömät kalamata-oliivit (voit halutessasi suikaloida ne pienemmiksi) ja fetakuutiot. 
  5. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Jos täyte ei näytä hyytyneeltä, paista piirasta hieman kauemmin. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Tomas Von Rettig, esteratsastaja
Kuvaaja: Liisa Valonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti