Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Banaani-kookos-kuppikakut

Jääkaapista tervehti pari tummunutta banaania ja koska päivä oli täydellinen kuppikakkutempaisuun, soseutin banaanit taikinaan. Samalla tein suklaa-puolukkakuppikakkuja, mutta sen ohje tuonnempana - ensin herkutellaan banaani-kookos-kuppikakuilla.


















G L
noin 9 isoa muffinia/kuppikakkua

120g voita tai margariinia
2½ dl reilun kaupan raakaruokosokeria
2 luomukananmunaa
2 dl riisijauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl  vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
4 reilun kaupan banaania
3 rkl soijajogurttia

KUORRUTUS: 
1 prk (225g) Tofutti maustamaton soijatuorejuustoa
1½ dl reilun kaupan tomusokeria
2 dl kookoshiutaleita
+ 1 dl paahdettuja kookoshiutaleita
  1. Säädä uuni 175 asteeseen.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
  3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita hyvin taikinaan. 
  4. Soseuta banaanit joukkoon ja lisää viimeiseksi soijajogurtti.
  5. Nostele isolla lusikalla taikinaa muffinivuokiin. 
  6. Paista 30-35 minuuttia.
  7. Anna muffineiden jäähtyä ja valmista kuorrute soseuttamalla kaikki ainekset yhteen.
  8. Levitä jäähtyneiden muffineiden päälle kuorrute. 
  9. Paahda kevyesti paistinpannulla kookoshiutaleita ja koristele muffinit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti