Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Kirsikan tofupiiras




















POHJA:
150 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
2 rkl vettä

TÄYTE:
1 pkt (270g) marinoitua tofua
125 g fetaa
1 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
2 rkl sinappia

KASTIKE:
2 luomukananmunaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria

  1. Säädä uuni 175 asteeseen.
  2. Nypi keskenään jauhot ja margariini. Lisää vesi. Taikina saa jäädä vähän löysäksi.
  3. Voitele ja korppujauhota piirasvuoka. Taputtele taikina märillä käsillä vuoan pohjalle ja esipaista noin 10 minuuttia.
  4. Viipaloi tofu ja feta.
  5. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota.
  6. Levitä sinappia esipaistetulle pohjalle ja sen jälkeen tofu- ja fetaviipaleet. Levitä sipulisilppu viipaleiden päälle.
  7. Ripottele kirsikkatomaatit.
  8. Sekoita kastike ja levitä se piiraan päälle.
  9. Paista uunissa 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti