G L V
Tämä ohje neuvoo kahden suurenmoisen aineksen käyttöön: pehmeän tofun käyttöön juustokakussa juuston asemasta ja agar agarin käyttöön liivatteen asemasta. Tämä soveltuu lähes kaikkiin ruokavalioihin, joten on nappivalinta herkkupöytään. Luumusoseen asemasta voi käyttää myös muita soseita. Luumusoseesta tulee jännittävä marjapuuromainen, vaaleanpunainen väri. En piittaa kalorin laskennasta, mutta uskoisin tämän olevan täydellinen herkku painoaan tarkkaileville.
200 g kaurakeksejä tai gluteenittomia keksejä
½ dl sulaa maidotonta margariinia
TÄYTE:
2 dl luumusosetta
2 pkt (à 300g) pehmeää tofua
1½ dl reilun kaupan sokeria (tarkista luumusoseen sokeripitoisuus, jottei tule liian imelää)
2 tl vaniljasokeria
1 dl vettä
5 rkl agar agar-hiutaleita
- Sulata margariini kattilassa ja murenna keksit joukkoon.
- Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele muruseos tiukaksi pohjaksi leivinpaperin päälle.
- Valmista täyte: Sekoita tehosekoittimessa pehmeät tofut ja luumusose sekä sokerit.
- Kiehauta pienessä kattilassa vesi. Älä anna kuplia, vaan pidä tasalämmöllä. Sekoita agar agar-hiutaleet ja keitä hiljalleen 7-10 minuuttia.
- NYT TARKKANA! Kun agar agar on liennut täydellisesti veteen, toimi nopeasti, koska agar agar jähmettyy hetkessä. Kaada seos tehosekoittimeen tofuseoksen joukkoon, surauta kerran ja kaada täyte välittömästi muruseoksen päälle.
- Nosta piiras jäähtymään ja jähmettymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti