Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 3. kesäkuuta 2010

Kuutamokiisseli


G L V

1 l luomumaitoa tai kauramaitoa
1 dl ohratärkkelystä
1 dl raakaruokosokeria
1 reilun kaupan kokonainen vaniljatanko tai 2 tl vaniljasokeria








  1. Sekoita kattilassa ohratärkkelys kylmään maitoon. 
  2. Halkaise vaniljatanko ja raavi veitsenkärjellä siemenet maidon sekaan. Säästä tanko ja tee siitä itsetehtyä vaniljasokeria.
  3. Lisää sokeri ja kuumenna maito, samalla vispaten. Varo, ettei maito kiehu yli. Kun kiisselistä alkaa kuplahdella, käännä liesi pois päältä ja nosta kiisseli jäähtymään.
  4. Tarjoile jäisten marjojen kera. 
Keliakiavinkki: Suurusta kiisseli perunajauhoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti