Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Namit






G L 

noin 350 g reilun kaupan cashew-pähkinöitä tai manteleita
2 dl reilun kaupan sokeria
1 dl reilun kaupan hunajaa
2 luomukananmunan valkuaista
kourallinen reilun kaupan palasokeria
1 reilun kaupan sitruunan raastettu kuori

  1. Paloittele mantelit.
  2. Sulata sokeri hiljaisella lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Vältä hämmentämistä, jottei sokeri paakkuunnu. Kun sokeri on sulanut, sekoita hunaja joukkoon. 
  3. Nosta kattila levyltä ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  4. Nosta kattila takaisin levylle ja sekoita valkuaisvaahto seokseen hyvin. 
  5. Sekoita sokeripalat joukkoon. Anna sulaa. 
  6. Lisää paloitellut mantelit ja raasta sitruunan kuori. 
  7. Hämmennä kunnes seos sakenee.
  8. Kaada seos leivinpaperille ja anna jähmettyä. Vähän ennen kuin seos on täysin kovettunut, paloittele makeislevy suupalan kokoisiksi paloiksi.

2 kommenttia:

  1. Heips! Mikä vaikutus noilla sokeripaloilla on - tai siis miksi pitää käyttää juuri sokeripaloja?...

    VastaaPoista
  2. Joku kummallinen viisaus siinä on;) Itse ajattelen, että varmaankin se ajan käyttö siinä sulattamisessa... Voit toki kokeilla irtosokerilla, minä olen vain oppinut tekemään tämän näin, kun tätä tehtiin lapsuudessani. Tuo on lähes identtinen ohje yli 30 vuoden takaa. Kerrothan tuunailun lopputuloksen?

    VastaaPoista