Marianne Kiskolan ruokablogi
Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.
Tiedostavan kokin oivallukset
sunnuntai 6. kesäkuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hei!
VastaaPoistaKäytämme kieli keskellä suuta Koti- ja Pikkumimmien keittokirjoja. Kysyisin sinulta että voiko soijamaidon vaihtaa kauramaidoksi, sillä pienimmäisen allergian takia käytämme melkeinpä ainoastaan kauratuotteita? Sinulla aina välillä vilahtaa ohjeissa kauramaito mutta soijaa tunnut enimmäkseen käyttävän.. Mikä siis soija- ja kauramaidon suurin ero on, siis sen jälkeen, että toinen on kaurasta toinen soijasta :)
Ja kiitos tästä blogista! Melkeinpä päivittäin käyn täällä kurkkimassa.. Tämä antaa oikeasti iloa ja intoa tuohon arkiseen kyökkielämään1
Auringonvaloa ja naurua päivääsi!
Hei Anna,
VastaaPoistasoijamaito sitoo itsessään siten, ettei esim. kananmunaa välttämättä tarvita. Kauramaito saattaa polttaa pohjaan esim. lettutaikinan, joten sen kanssa saa olla tarkkana lämpötilojen kanssa, mutta itse pidän henkilökohtaisesti enemmän kauran pehmeästä mausta. Molemmat käyvät, mutta leivonnassa voi käyttää soijamaidossa vähemmän jauhoja. Iloa päivääsi!