Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 30. elokuuta 2010

Kaali-soijarouhepata


G L V 

1 l kuivaa soijarouhetta
4 kuivattua chiliä
1 tl merisuolaa
oliiviöljyä
1 kaali
1 sipuli
1-2 kasvisliemikuutiota
1 tl rouhittua mustapippuria
ripaus valkopippurijauhetta
1 tl kuivattua meiramia
1 tl kuivattua oreganoa
4 dl vettä
1-2 rkl siirappia
4 porkkanaa
7 perunaa
Lisukkeeksi: Puolukkasurvosta
  1. Kiehauta soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä, johon on lisätty kuivatut chilit. Valuta hyvin.
  2. Pilko kaali ja silppua sipuli. Kuumenna oliiviöljy isossa kasarissa tai syvässä paistinpannussa. Hauduta kaali- ja sipulisilppua hetki. Paloittele sillä välin perunat ja porkkanat.
  3. Lisää kaalin sekaan liemikuutiot, maustett, vesi ja siirappi sekä valutettu soijarouhe, porkkanat ja perunat. Hauduta kypsäksi. 
  4. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoile puolukkasurvoksen kera.

2 kommenttia:

  1. Kiitos herkullisen kuuloisesta kaalipatavinkistä! Näin syksyn lähestyessä olenkin ollut jo jonkin aikaa etsimässä uusia kaaliin keskittyviä ruokaohjeita. Tämä lähtee kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  2. Kokeile tehdä myös kaalikääryleitä samaisella täytteellä, mutta lisää mukaan riisiä tai kasviksia. Namia:)

    VastaaPoista