G L V
1 l kuivaa soijarouhetta
4 kuivattua chiliä
1 tl merisuolaa
oliiviöljyä
1 kaali
1 sipuli
1-2 kasvisliemikuutiota
1 tl rouhittua mustapippuria
ripaus valkopippurijauhetta
1 tl kuivattua meiramia
1 tl kuivattua oreganoa
4 dl vettä
1-2 rkl siirappia
4 porkkanaa
7 perunaa
Lisukkeeksi: Puolukkasurvosta
- Kiehauta soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä, johon on lisätty kuivatut chilit. Valuta hyvin.
- Pilko kaali ja silppua sipuli. Kuumenna oliiviöljy isossa kasarissa tai syvässä paistinpannussa. Hauduta kaali- ja sipulisilppua hetki. Paloittele sillä välin perunat ja porkkanat.
- Lisää kaalin sekaan liemikuutiot, maustett, vesi ja siirappi sekä valutettu soijarouhe, porkkanat ja perunat. Hauduta kypsäksi.
- Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoile puolukkasurvoksen kera.
Kiitos herkullisen kuuloisesta kaalipatavinkistä! Näin syksyn lähestyessä olenkin ollut jo jonkin aikaa etsimässä uusia kaaliin keskittyviä ruokaohjeita. Tämä lähtee kokeiluun! :)
VastaaPoistaKokeile tehdä myös kaalikääryleitä samaisella täytteellä, mutta lisää mukaan riisiä tai kasviksia. Namia:)
VastaaPoista