Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Kesäkurpitsapiiras a'la Laivakokki-isä

G

Tämän ohjeen voi tuunata myös "tavalliseen" kurpitsaan sopivaksi. Jos käytät tavallista kurpitsaa, käytä 1 pkt fetaa, mutta jätä silloin suola täytteessä vähemmälle. Voit myös käyttää sinihomejuuston muruja maustamiseen - jätä silloin sitruunapippuri pois.

POHJA: 
½ dl perunasosejauhetta
1½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
50 g voita tai margariinia
1 dl vettä

TÄYTE:
3-5 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 isoa silputtua sipulia
2 dl luomukermaa tai soijakermaa
2 luomukananmunaa
2 dl juustoraastetta esim. emmental
1 tl sitruunapippuria tai rouhittua mustapippuria
1/4-½ tl hienoa merisuolaa 
  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Valmista pohja: Sekoita jauhot ja jauheet. Lisää kevyesti sekoittaen huoneenlämpöinen voi. Lopuksi lisää kylmä vesi. 
  3. Painele taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle.
  4. Hauduta kesäkurpitsaraaste ja silputtu sipuli öljyssä.
  5. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste. Lisää mausteet. 
  6. Esipaista pohjaa 5 minuuttia 200 asteessa. 
  7. Lisää esipaistetun pohjan päälle ensin kurpitsa-sipuliseos ja kaada päälle munakermajuustoseos. 
Kurpitsatalkoissa mukana ystäväni Kia ja kummityttöni Ellabella, joka seikkailee parissa keittokirjassanikin;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti