Tämän ohjeen voi tuunata myös "tavalliseen" kurpitsaan sopivaksi. Jos käytät tavallista kurpitsaa, käytä 1 pkt fetaa, mutta jätä silloin suola täytteessä vähemmälle. Voit myös käyttää sinihomejuuston muruja maustamiseen - jätä silloin sitruunapippuri pois.
POHJA:
½ dl perunasosejauhetta
1½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
50 g voita tai margariinia
1 dl vettä
TÄYTE:
3-5 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 isoa silputtua sipulia
2 dl luomukermaa tai soijakermaa
2 luomukananmunaa
2 dl juustoraastetta esim. emmental
1 tl sitruunapippuria tai rouhittua mustapippuria
1/4-½ tl hienoa merisuolaa
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Valmista pohja: Sekoita jauhot ja jauheet. Lisää kevyesti sekoittaen huoneenlämpöinen voi. Lopuksi lisää kylmä vesi.
- Painele taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle.
- Hauduta kesäkurpitsaraaste ja silputtu sipuli öljyssä.
- Sekoita kerma, munat ja juustoraaste. Lisää mausteet.
- Esipaista pohjaa 5 minuuttia 200 asteessa.
- Lisää esipaistetun pohjan päälle ensin kurpitsa-sipuliseos ja kaada päälle munakermajuustoseos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti