6 hengelle
noin 1 l sieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä)
tuoreita yrttejä, esim. timjamia
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
noin 1 l kasvislientä
noin 1 rkl oliiviöljyä
2-3 salottisipulia hienoksi silputtuna
½ sellerinvartta
½ tl merisuolaa
3-5 tuoretta valkosipulinkynttä
400 g risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoista vermuttia tai kuivaa valkoviiniä
½-1 tl valkopippuria
nokare voita
100 g parmesaanijuustoa
- Puhdista ja paista sienet oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää tuoreet yrtit.
- Lämmitä kasvisliemi toisessa kattilassa.
- Kaada öljyä kolmanteen kattilaan ja lisää sipuli, selleri ja merisuola. Anna hautua pari minuuttia. Lisää valkosipuli.
- Lisää risottoriisi. Käännä levy suuremmalle lämmölle. Kuullota riisiä koko ajan sekoittaen, jotta se ei pala pohjaan. Kun riisi parin minuutin jälkeen alkaa näyttää läpinäkyvältä, lisää viini tai vermutti. Sekoita koko ajan.
- Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä mukaan vähitellen. Anna riisin kiehua hiljaa hymyillen. Lisätessäsi lientä varmista, että edellinen erä on ehtinyt imeytyä. Kasvisliemi imeytyy noin vartissa.
- Lisää lopuksi mausteet ja paistetut sienet. Päälle voit laittaa nokareen voita ja parmesaania. JÄTTEGOTT!
Reseptin alkuperä: Bettina Sågbom-Ek, toimittaja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti