Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 28. lokakuuta 2010

Maryn reilu hedelmäkakku

 
Tämä kakkuohje on kaikin puolin reilu - se on nimittäin NIIN helppo, että se on reilua leipurillekin:)

G L 
noin 300 g reilun kaupan hedelmiä; esim. banaania, ananasta, mangoa tms TAI reilun kaupan kuivahedelmiä
200 g margariinia
2½ dl reilun kaupan sokeria
2 luomukananmunaa
2 dl reilun kaupan quinoajauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl reilun kaupan kaakaojauhetta
1 rkl reilun kaupan tomusokeria
1 dl reilun kaupan hedelmämehua

Lisäksi:
Margariinia
Reilun kaupan sokeria vuoan sokerointiin


Vegaanivinkki: Voit tehdä kakun myös kananmunattomana. Tällöin käytä kananmunien asemasta 1 pkt (300g) pehmeää tofua ja 2 tl leivinjauheen sijasta 5 tl leivinjauhetta
  1. Kuori ja paloittele hedelmät pieniksi paloiksi.
  2. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  3. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat ja jatka vaahdotusta. 
  4. Sekoita erilliseen astiaan jauhot, kaakaojauhe ja tomusokeri.  Jos haluat sattumia tai makupaloja kakkuun, lisää noin kolmannes pieniksi paloitelluista hedelmistä jauhojen joukkoon. 
  5. Lisää jauhot vaahtoon. 
  6. Lisää mehu. 
  7. Voitele vuoka margariinilla ja sokeroi. 
  8. Kaada taikina vuokaan. 
  9. Paista noin 1 tunti.
  10. Koristele reilun kaupan hedelmillä.

2 kommenttia:

  1. Moi! Jäin miettimään, että mitä hedelmille tehdään? Laitetaanko ne taikinan sekaan?

    VastaaPoista
  2. Hei Heidi,
    niinpäs oli käynyt, että osa ohjeesta oli kadonnut bittiavaruuteen:) Olipas hyvä, että kommentoit heti. Kiitos! Nyt on korjattu versio.

    VastaaPoista