Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Maryn Reilun Kaupan suklaa-appelsiinikeksit

G L

75 g voita tai margariinia
1 dl reilun kaupan raakaruokosokeria
1 luomukananmuna
2 dl riisijauhoa
½ dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
50 g reilun kaupan tummaa suklaata (70% kaakaota)
1 dl reilun kaupan cashew-pähkinöitä
2 rkl reilun kaupan appelsiinihilloa
1 reilun kaupan appelsiinin pesty ja raastettu kuori
  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Sulata voi tai margariini. Vatkaa sokeri ja kananmuna sulaan rasvaan. 
  3. Sekoita jauhot keskenään. 
  4. Rouhi suklaa ja pähkinät jauhojen joukkoon. Lisää hillo.
  5. Pese juuriharjalla ja raasta pienimmällä raastimella appelsiininkuori.

5 kommenttia:

  1. Sulla on ihania herkkuja esillä näinä päivinä! Nuo edellisen postauksen tryffelitkin näytti Todella Hyviltä! Loistavia, laktoosittomia makeita leivoksia - näistä menee joku taas kokeiluun! :D Hauskaa uutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Italiansalaatti!
    Tryffelit ovat todella hyviä. Pienellä väkertämisellä niin ihania herkkuja! Suomessa on nyt reilun kaupan viikot ja koska asia on lähellä sydäntäni, mielelläni edistän tärkeää asiaa. Käypäs lukaisemassa www.ennenvanha.fi:ssä blogejani ruoasta, vanhasta ajasta sekä reilusta kaupasta, jos huvittaa:)

    VastaaPoista
  3. Kysäisenkin tässä saman tien vakkarilukijoiltani (edustat heitä parhaimmillaan!), pitäisikö minun ottaa tänne blogiin keittokirjojani myyntiin? Nyt on tullut sen verran kyselyitä sähköpostiini, lähettäisinkö omistuskirjoituksella keittokirjojani, että jäin miettimään, josko tänne laittaisi ihan sellaisen pikkupuljun, jonka kautta lukijat voisivat tilata kirjoja? Nettikauppa olisi liian haasteellinen, mutta jos ihmiset tilaisivat meilitse, maksaisivat suoraan yritykseni tilille ja saisivat siten kuitin - luulisi asioiden menevän oikein päin kaikkien kannalta?

    VastaaPoista
  4. Kivoja blogikirjoituksia ennenvanha.fi:ssä! :) Oletko sinäkin viettänyt lapsuuttasi Karjalassa? (karjalanpiirakkatalkoot kuulostivat jotenkin kotoisilta :)...)
    Minun näkökulmastani tuo "pikkupulju" kuulostaa kivalta - oma aikani on aina tiukalla, ja jos löydän etsimäni (esim. sinun keittokirjasi) jo samalta sivulta, ilman että tarvitsee käynnistää suuretsintää ja hintavertailuja, aina parempi! :) (Olen tilannutkin joitain tarvitsemiani tuotteita kuvaamallasi tavalla, ja se toimii ihan hyvin)

    VastaaPoista
  5. Lapsuus - ensimmäiset 15v. - tuli vietettyä Savossa, Varpaisjärvellä. Sen jälkeen hyppäsin junaan ja maailma on tullut aika tarkkaan koluttua ja asuttua. Isäni oli aikanaan laivakokki (ja äärettömän hyvä ruoanlaittaja ja leipuri) ja äitini synnynnäinen gourmet-kokki ja leipoi sen tuhatta sorttia. Kylällämme asui karjalanpiirakoiden taituri Veera (luulen, että hän oli Karjalasta lähtöjään) - mutta ylipäätänsä leivoimme porukalla paljon yhdessä. Äiti leipoi myös naapurivanhuksille, jotka eivät enää itse jaksaneet. Ystävätoimintaa parhaimmillaan:)

    VastaaPoista