G L
1½ dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1 luomukananmuna
1½ dl grahamjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
TÄYTE:
1 l mustikoita
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Lisäksi: 1 luomukananmuna tai hunajavettä
KELIAKIAVINKKI: Korvaa graham- ja vehnäjauhot 3 dl gluteenitonta jauhoseosta.
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Vaahdota sokeri ja voi.
- Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperille uunipannuun. Jätä vähän taikinaa kulhoon.
- Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä perunajauhot.
- Levitä mustikkaseos taikinan päälle.
- Ota lopputaikina ja muovaa siitä kapeita tankoja ristikoksi piiraan täytteen päälle. Voitele ristikko kananmunalla tai hunajavedellä.
- Paista uunissa 25-30 minuuttia.
Tästä tuli ihan Mummin Mustikkapiiraat mieleen :) Herkullista, en olekaan tehnyt mustikkapiirakkaa piiiitkiin aikohin... Hauskaa sunnuntaita! :)
VastaaPoistaIhanuus on kotoisin äitini taitavista leivontakäsistä. Kokeilin kerran maailmalla tätä pensasmustikoista. Tuli oikein hyvää niistäkin:)
VastaaPoista