L
2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuoretta hiivaa
1 tl yrttisuolaa
6 ½ dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
TÄYTE:
Oliivitahnaa tai pestoa
4 dl juustoraastetta esim. Emmental
Voiteluun: Hunaja- tai siirappivettä
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
- Lisää suola ja alusta vähitellen mukaan jauhot.
- Lopuksi vaivaa mukaan öljy.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Jauhota pöytä ja vaivaa taikinaa hetki. Jaa taikina kahtia.
- Kauli taikinapalat levyiksi.
- Levitä oliivitahna tai pesto ja juustoraaste taikinalle.
- Kääri taikina rullalle ja leikkaa kumpikin rulla noin kahdeksaan palaan.
- Nosta rullat leivinpaperille, uunipellille.
- Sekoita tilkkaan lämmintä vettä vähän hunajaa tai siirappia ja voitele rullat.
- Paista noin puoli tuntia.
- Tarjoa salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti