Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 11. marraskuuta 2010

Oliivitahnapuustit


















L

2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuoretta hiivaa
1 tl yrttisuolaa
6 ½ dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

TÄYTE:
Oliivitahnaa tai pestoa
4 dl juustoraastetta esim. Emmental


Voiteluun: Hunaja- tai siirappivettä
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
  2. Lisää suola ja alusta vähitellen mukaan jauhot.
  3. Lopuksi vaivaa mukaan öljy.
  4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  5. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  6. Jauhota pöytä ja vaivaa taikinaa hetki. Jaa taikina kahtia.
  7. Kauli taikinapalat levyiksi.
  8. Levitä oliivitahna tai pesto ja juustoraaste taikinalle.
  9. Kääri taikina rullalle ja leikkaa kumpikin rulla noin kahdeksaan palaan.
  10. Nosta rullat leivinpaperille, uunipellille.
  11. Sekoita tilkkaan lämmintä vettä vähän hunajaa tai siirappia ja voitele rullat.
  12. Paista noin puoli tuntia. 
  13. Tarjoa salaatin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti