Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 9. marraskuuta 2010

Tattari crispit

 
















G L V

Tämä on hillitön herkku - helppo kuin mikä ja jos pitää tattarin mausta, tähän ei voi olla rakastumatta. Tein tätä silloin tällöin Kuwaitissa kahvilassamme. Ihmisiä jännitti ensin omituiset lastut, mutta kun he maistoivat juoksevan hunajan kanssa herkkua, tattari sai uusia ystäviä kuwaitilaisista, jotka eivät olleet tattarista kuulleetkaan. Tämä ohje on alunperin entiseltä työkaveriltani Annamarilta (KIITOS!), jolle tuskailin, mihin kaikkeen tattaripuuron jämiä voisi käyttää, kun sämpylöitä ja rieskoja oli yllinkyllin aamupuurojen jäljiltä.

400 g tattarisuurimoita
½ rkl suolaa
2 tl kardemummaa
1½ l vettä
  1. Keitä aineksista puuro, hiljaa haudutellen.
  2. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  3. Levitä puuro ohueksi kerrokseksi kahdelle uunipellille. 
  4. Paista puoli tuntia.
  5. Tarjoile juoksevan hunajan tai hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti