Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Kasvispata komeaan ryhtiin


















G L V

1 kesäkurpitsa
1 pieni lanttu
3 perunaa
1 sipuli
3 tomaattia
3 perunaa
3 dl hirssiä tai quinoaa
1/4 tl cayennenpippuria
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
1 tl rouhittua mustapippuria
6 dl kasvislientä tai vettä
1 tl suolaa
  1. Säädä uuni 150 asteeseen. 
  2. Puhdista ja paloittele kasvikset. Lohko tomaatit.
  3. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta noin 15 minuuttia.
  4. Kaada ainekset kannelliseen uunipataan ja anna hautua uunissa kannen alla 1 tunti.
  5. Lisää tarvittaessa vettä. 
  6. Ennen tarjoilua, maista suola ja lisää tarvittaessa.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä. Pataruoat ovat kivoja laittaa, kun ei tarvitse lieden ääressä päivystää. =)

    VastaaPoista