Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 3. maaliskuuta 2011

Vadelmat chilisuklaakastikkeessa


















200g pakastevadelmia (tai muita marjoja)
3/4 dl hyytelösokeria
3 dl vettä
25g chilisuklaata
½ dl sokeria
½ dl kaurakermaa
  1. Jaa jäiset vadelmat neljään pieneen lasikulhoon tai vastaaviin astioihin.
  2. Kiehauta vesi ja sekoita hyytelösokeri siihen. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kaada sitten vadelmien päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.
  3. Sulata sokeri ja suklaa kattilassa. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kumoa vadelmakakut lautasille ja kaada kuumaa suklaakastiketta niiden viereen. Tarjoile heti.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Tomas Von Rettig, esteratsastaja
Kuvaaja: Liisa Valonen

1 kommentti:

  1. I-HA-NAA!!!! (tuliko vähän makenannälkä näin sunnuntai-illan päätteeksi!! :)...)

    VastaaPoista