Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Juureslastut

G L V

2 porkkanaa

2 punajuurta
3 isoa perunaa
½-1 dl rypsiöljyä
suolahiutaleita

  1. Säädä uuni 175 asteeseen grillivastukselle.
  2. Pese juurekset juuriharjalla, mutta säästä kuoret.
  3. Leikkaa juurekset ohuiksi lastuiksi esim. juustohöylällä.
  4. Huuhtele lastut kylmässä vedessä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
  5. Levitä lastut leivinpaperille uunipellille.
  6. Roiskuta rypsiöljy ja ripottele suolahiutaleet lastuille.
  7. Paista, kunnes lastut ovat rapeita (noin 20 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti