Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Kalamureke




















G L

350 g vaaleaa kalaa esim.kuhaa, haukea tai ahventa
1 sipuli
50 g margariinia
3 luomukananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna

2½ dl luomukermaa tai soijakermaa

3/4 dl korppujauhoja tai gluteenittomia korppujauhoja

1 rkl sitruunamehua
vajaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

Lisäksi:
Margariinia ja korppujauhoja
  1. Perkaa kalasta ruodot. Kuori ja silppua sipuli.
  2. Jauha kala ja sipulisilppu hienoksi monitoimikoneessa tai lihamyllyllä.
  3. Säädä uuni 200 asteeseen.
  4. Sekoita kerma ja korppujauhot keskenään. Anna turvota.
  5. Sulata margariini kattilassa.
  6. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri astioihin.
  7. Sekoita turvonnut kerma-korppujauhoseos, margariinisula, keltuaiset, sitruunamehu ja mausteet kalan sekaan.
  8. Ripsauta hieman suolaa valkuaisten joukkoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto mureketaikinaan.
  9. Voitele ja korppujauhota uunivuoka. Kaada seos vuokaan.
  10. Paista uunijuuresten keskellä uunivuoassa noin tunti.
Kalamurekkeen valmistaminen vesihauteessa: Kiehauta vettä. Kaada uunipannulle kiehuva vesi ja nosta kalavuoka vesihauteeseen. Kypsennä uunissa 1 tunti. Lisää tarvittaessa vettä vesihauteeseen. Vesihaudeke antaa murekkeelle pehmeän, maukkaan maun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti