G L
350 g vaaleaa kalaa esim.kuhaa, haukea tai ahventa
1 sipuli 50 g margariinia
3 luomukananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
2½ dl luomukermaa tai soijakermaa
3/4 dl korppujauhoja tai gluteenittomia korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua vajaa
1 tl suolaa ripaus valkopippuria
Lisäksi: Margariinia ja korppujauhoja
- Perkaa kalasta ruodot. Kuori ja silppua sipuli.
- Jauha kala ja sipulisilppu hienoksi monitoimikoneessa tai lihamyllyllä.
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kerma ja korppujauhot keskenään. Anna turvota.
- Sulata margariini kattilassa.
- Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri astioihin.
- Sekoita turvonnut kerma-korppujauhoseos, margariinisula, keltuaiset, sitruunamehu ja mausteet kalan sekaan.
- Ripsauta hieman suolaa valkuaisten joukkoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto mureketaikinaan.
- Voitele ja korppujauhota uunivuoka. Kaada seos vuokaan.
- Paista uunijuuresten keskellä uunivuoassa noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti