Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Paronittaren porkkanakeitto



G L V

8 isoa porkkanaa

2 perunaa
2 sipulia

iso pala tuoretta inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä

1 l vettä

1 kasvisliemikuutio
2 dl luomukermaa tai soijakermaa

1½ tl suolaa
½ tl valkopippuria

  1. Kuori ja paloittele porkkanat, perunat ja sipulit.
  2. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Kuullota paksupohjaisessa kattilassa rypsiöljyssä sipulit ja inkivääriraaste. Lisää porkkana- ja perunapalat.
  4. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio.
  5. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  6. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, suola ja pippuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti