Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Vuokanekut


G L V
noin 50 pientä nekkua

2 dl sokeria

2 dl siirappia
1½ dl luomukermaa tai soijakermaa
1 rkl margariinia
1 dl pähkinöitä esim. cashew

LISÄKSI:
Pieniä karkkivuokia
  1. Sekoita sokeri, siirappi ja kerma paksupohjaiseen kattilaan. Anna kiehua 35-40 minuuttia. Sekoita aika ajoittain, ettei seos pala pohjaan.
  2. Tiedät, että se on valmis, kun tiputat seosta pari tippaa lasilliseen kylmää vettä. Kun seos jähmettyy pisaraksi, on seos valmis.
  3. Lisää margariini joukkoon.
  4. Pieni pähkinät ja lisää joukkoon.
  5. Kaada seos karkkivuokiin ja nosta viileään jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti