Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Punajuuri-kinkkugratiini


G L

350 g tuoreita punajuuria
500 g keittokinkkua tai savutofua
3 sipulia
1 rkl rypsiöljyä
5 dl luomumaitoa tai soijamaitoa
3 luomukananmunaa
1 tl rouhittua mustapippuria
½ tl jauhettua muskottia

Lisäksi:
Kuivunutta leipää tai gluteenitonta leipää

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Kuori ja raasta punajuuret.
  3. Paloittele keittokinkku pieniksi suupaloiksi.
  4. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä.
  5. Sekoita kaikki ainekset uunivuokaan.
  6. Murenna kuivunut leipä leivanmuruiksi gratiinin päälle.
  7. Paista uunissa 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti