Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Taivaallinen sienisalaatti




















G L V


½ dl rypsiöljyä
2 rkl lämmintä vettä
2 rkl omenaviinietikkaa
400 g ryöpättyjä tai paistettuja sieniä
1 mieto sipuli
1 omena
1 prk (150g) ranskankermaa tai soijakermaa
kourallinen silputtua ruohosipulia
½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

  1. Sekoita rypsiöljy, kädenlämpöinen vesi ja omenaviinietikka.
  2. Pilko sienet liemeen.
  3. Peitä astia ja nosta jääkaappiin tunniksi marinoitumaan.
  4. Kuori ja silppua sipuli ja omena pieniksi paloiksi.
  5. Sekoita sipuli- ja omenasilppu sienien sekaan.
  6. Sekoita keskenään loput raaka-aineet ja lisää sienien joukkoon.
  7. Tarjoile paahdettujen ruisleipäpalojen tai gluteenittoman rieskan kera.

Vinkki: Voit tehdä sienisalaatin myös suolasienistä. Nosta suolasienet siivilään ja isoon kylmää vettä täynnä olevaan kulhoon. Anna seistä muutama tunti ja suola painuu pohjalle. Jos sienet maistuvat yhä suolaisilta, uusi käsittely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti