Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Sieniteeleipäset

G L V
2 kpl

1 dl kuivattuja sieniä
3½ dl hiivaleipäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl kylmää vettä
2 tl juoksevaa hunajaa tai siirappia
½ dl rypsi- tai oliiviöljyä

  1. Säädä uuni 225 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
  3. Lisää jauhoseokseen vesi, hunaja ja öljy varovaisesti, vaivaa hyvin vähän.
  4. Jaa taikina kahtia ja taputtele leivinpaperille uunipellille. Pistele haarukalla leipiin ilmareikiä.
  5. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
VINKKI: Sienten asemasta voit käyttää teeleipäsiin 1 dl silputtua ruohosipulia tai 2 murskattua valkosipulinkynttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti