Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Annin valkosuklaajäädyke

2 rkl raakaruokosokeria
5 rkl vettä
300 g valkoista suklaata
2 prk vaniljakaurakastiketta

1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Hämmennä pienellä lämmöllä, kunnes seos on siirappia.

2. Murustele valkosuklaa siirapin joukkoon ja sulata hämmentäen.

3. Vatkaa vaniljakaurakastike vaahdoksi ja sekoita jo hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen.

4. Vuoraa leipävuoka tai pyöreä kakkuvuoka tuorekelmulla ja kaada seos vuokaan.

5. Pakasta seos. Voit käydä sekoittamassa parin tunnin välein haarukalla, niin estät jäähileiden syntymisen.

6. Nosta jäädyke ennen tarjoamista huoneenlämpöön hetkeksi. Kumoa sitten lautaselle ja tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti