Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Energiapatukat

EnergiapatukatEnergiapatukat

Pikkujätkien keittokirja
(Tammi 2006)

100 g margariinia
1 dl hunajaa tai siirappia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl reilun kaupan cashewpähkinöitä (FairMary) rouhittuna
3 rkl seesaminsiemeniä
1 dl sokerittomia riisimuroja
1 dl kuivattuja hedelmänpaloja

  1. Säädä uuni 160 asteeseen.
  2. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla
  3. Sulata margariini ja hunaja kattilassa
  4. Sekoita kuivat ainekset margariini-hunajasulaan ja kumoa se leivinpaperille.
  5. Paista 30-35 minuuttia
  6. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia, leikkaa sitten patukan kokoisiksi palasiksi.
Valokuva: Pia Inberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti