Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Maustepähkinät

Tahmatassun maustepähkinät

Hot - Chiliä ja muita mauste-elämyksiä
(Tammi 2006) Tahmatassun  maustepähkinät

4 dl reilun kaupan cashewpähkinöitä (FairMary)
1 dl juoksevaa hunajaa
1 tl kanelijauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl kardemummajauhetta
½ tl chilijauhetta

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita mausteet hunajan joukkoon ja lisää pähkinät
  3. Kaada pähkinät uuninkestävään vuokaan ja paahda kuumassa uunissa noin 10 min. Muodosta lusikkaa apuna käyttäen pieniä kekoja lautaselle tai pieniin karamellivuokiin. Anna jäähtyä. Pane pähkinäkeot vielä jähmettymään jääkaappiin ennen tarjoilua.
Valokuva: Pia Inberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti