Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Vadelmaunelma

Vadelmaunelma


Ohje Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Pikkumimmien keittokirja" (kevät Tammi 2008)

1 dl reilun kaupan cashewpähkinöitä
1 prk (420 g) säilykeaprikooseja tai - persikoita
2½ dl vaniljakastiketta tai kauravaniljakastiketta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vadelmia

1) Laita cashewpähkinät ja 1 dl aprikoosien säilykemehu tehosekoittimeen. Halutessasi anna pähkinöiden turvota pari tuntia, jolloin lopputuloksena on pehmeämpi maku.
2) Nosta sivuun neljä aprikoosinpuolikasta ja siivuta ne.
3) Soseuta pähkinät.
4) Lisää vaniljakastike ja aprikoosit. Soseuta kuohkeaksi.
5) Nosta annosastioihin ensin muutama vadelma ja aprikoosisiivu. Kaada päälle cashew-vaniljakastike. Koristele vadelmilla ja cashewpähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti