”Kasvisruokia Aasiasta – Makumuistoja Intiasta ja Kaukoidästä” (Tammi huhtikuu 2007).
3 dl riisijauhoa
2 dl maissijauhoa tai yhteensä 5 dl vehnäjauhoa
1 (noin 11g) annospussi kuivahiivaa
2 tl jeeraa tai kuminaa
1 tl fenkolia
1 tl jauhettua korianteria
2 tl kurkumaa
1 tl hienoa merisuolaa
4½ dl kädenlämpöistä vettä
½ dl auringonkukkaöljyä
1 dl reilun kaupan cashewpähkinöitä (FairMary) paloina
LISÄKSI:
Leipävuoka
2 rkl margariinia
korppujauhoja
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Hakkaa cashewpähkinät veitsellä pieneksi.
- Sekoita jauhot, kuivahiiva ja mausteet keskenään.
- Lisää kädenlämpöinen vesi ja vaivaa taikina.
- Lisää öljy ja cashewpähkinänpalat, vaivaa hyvin. Jätä taikina nousemaan pyyhkeen alle hetkeksi.
- Voitele ja korppujauhota leipävuoka.
Kaada taikina vuokaan ja paista 25-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti