Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Gluteeniton mausteleipä

Monsuunijoen mausteleipä


Kasvisruokia Aasiasta – Makumuistoja Intiasta ja Kaukoidästä” (Tammi huhtikuu 2007).

3 dl riisijauhoa
2 dl maissijauhoa tai yhteensä 5 dl vehnäjauhoa
1 (noin 11g) annospussi kuivahiivaa
2 tl jeeraa tai kuminaa
1 tl fenkolia
1 tl jauhettua korianteria
2 tl kurkumaa
1 tl hienoa merisuolaa
4½ dl kädenlämpöistä vettä
½ dl auringonkukkaöljyä
1 dl reilun kaupan cashewpähkinöitä (FairMary) paloina

LISÄKSI:
Leipävuoka
2 rkl margariinia
korppujauhoja

  1. Säädä uuni 200 asteeseen.
  2. Hakkaa cashewpähkinät veitsellä pieneksi.
  3. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja mausteet keskenään.
  4. Lisää kädenlämpöinen vesi ja vaivaa taikina.
  5. Lisää öljy ja cashewpähkinänpalat, vaivaa hyvin. Jätä taikina nousemaan pyyhkeen alle hetkeksi.
  6. Voitele ja korppujauhota leipävuoka.

Kaada taikina vuokaan ja paista 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti