Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Kahvihernesalaatti (kikhernesalaatti)

Koreiden korujen kantajan kahvihernesalaatti

Kasvisruokia Aasiasta – Makumuistoja Intiasta ja Kaukoidästä” (Tammi huhtikuu 2007). Koreiden korujen  kantajan kahvihernesalaatti

1 pkt (400 g) kikherneitä eli kahviherneitä
½ l keitettyä pastaa
1 sipuli tai purjo
1 keskikokoinen vihreä kesäkurpitsa
1 keskikokoinen keltainen kesäkurpitsa
1 dl öljyssä paahdettuja FairMaryn cashewpähkinöitä
½ dl öljyssä paahdettuja maapähkinöitä

lisäksi

tuoretta korianteria ja limettiviipaleita

  1. Valuta kahviherneet siivilässä.
  2. Keitä ja valuta pasta, anna jäähtyä. Voit käyttää myös aiemmalta aterialta tähteeksi jäänyttä pastaa.
  3. Kuori ja silppua sipuli.
  4. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat.
  5. Kuumenna 2 rkl ruokaöljyä ja paahda siinä cashewpähkinät ja maapähkinät.
  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  7. Koristele tuoreella korianterilla ja limettiviipaleilla.
Valokuva: Pia Inberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti