Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Suklaa-punaherukkalumous

Suklaa-punaherukkalumous


Ohje Marianne Kiskolan keittokirjasta: “Papu, porkkana ja hillopulla – kasvisruokaa perheelle” (kevät Tammi 2008)

200-250 g reilun kaupan tummaa suklaata (70% kaakaota)
250 g margariinia
3 dl tomusokeria
4 luomukananmunaa tai 2 pkt (à 200 g) pehmeää tofua
2 dl grahamjauhoa tai quinoajauhoa
3 dl punaherukoita

Koristeluun:
1 dl punaherukoita
kermavaahtoa

Lisäksi:
uunivuoka Ø 26 cm
margariinia
gluteenitonta korppujauhoa

1) Säädä uuni 180 asteeseen.
2) Voitele ja korppujauhota vuoka.
3) Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa.
4) Vatkaa sähkövatkaimella margariini ja tomusokeri massaksi.¨
5) Lisää kananmunat tai pehmeä tofu, vatkaten.
6) Kaada sulatettu suklaa joukkoon.
7) Pyöräytä viinimarjoja jauhossa.
8) Lisää marjat ja jauho, nopeasti vatkaten.
9) Kaada taikina vuokaan ja paista 25-30 minuuttia.
10) Anna kakun jäähtyä.
11) Tarjoile kermavaahdon kera ja koristele punaherukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti