Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Jane-tädin suklaakakku

JANE-TÄDIN SUKLAAKAKKU

Ohje Marianne Kiskolan keittokirjasta: “Pikkumimmien keittokirja” (kevät Tammi 2008)

POHJA:
150 g huoneenlämpöistä margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 isoa luomukananmunaa
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl reilun kaupan kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta

TÄYTE/KUORRUTUS:
100 g reilun kaupan tummaa suklaata (70%)
100 g reilun kaupan maitosuklaata
1 prk (200 g) tuorejuustoa
2 prk (á 135 g) sokeroimatonta mangososetta

LISÄKSI:
Voita voiteluun
Korppujauhoja (gluteenittomia keliaakikolle)
Kakkuvuoka
Mansikoita tai karkkeja koristeluun

1) Säädä uuni 180 asteeseen.
2) Voitele ja korppujauhota tilava kakkuvuoka.
3) Kaada kulhoon voi, sokerit ja rikotut kananmunat. Vatkaa tasaiseksi massaksi.
4) Sekoita erilliseen astiaan jauho, kaakao, sooda ja leivinjauhe keskenään.
5) Lisää jauhot taikinaan, yhä vatkaten kunnes seos on tasainen. Jos haluat, voit siivilöidä jauhon taikinaan, jottei tule taikinapaakkuja.
6) Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
7) Nosta vuoka uuniin ja paista 30 minuuttia.
8) Anna jäähtyä.
9) Valmista täyte ja kuorrutus:
10) Sulata suklaat vesihauteessa. Kun suklaat ovat sulaneet, sekoita tuorejuusto joukkoon. Anna jäähtyä hieman ennen levittämistä.
11) Jos haluat kakusta täytekakun, leikkaa sahalaitaisella veitsellä kakku kahteen osaan. Nosta ”ylälakki” varovasti pois. Levitä mangosose lakkien väliin. Nosta ylälakki takaisin.
12) Levitä leveällä veitsellä tai lastalla suklaakuorrutus kakun päälle ja sivuille.
13) Koristele mansikoilla tai karkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti