Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Mainio riisivuoka

Mainio riisivuoka

Hot - Chiliä ja muita mauste-elämyksiä
(Tammi 2006) mainio riisivuoka

1 kesäkurpitsa tai munakoiso
oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 tl curry-mausteseosta
1 tölkki (400g) tomaattimurskaa
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa tai ½ tl sokeria
3 dl tuoretta basilikaa tai 3 rkl kuivattua basilikaa
2½ dl pitkäjyväriisiä
1 pkt (noin 250 g) kotijuustoa tai halloumia
1 dl raastettua parmesaania
2 tl merisuolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
korppujauhoja vuoan jauhotukseen

  1. Leikkaa kesäkurpitsa tai munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna parilapannu tai paistinpannu kuumaksi.
  2. Lorauta oliiviöljyä lautaselle ja pyöräytä kesäkurpitsaviipaleet öljyssä. Paista pannussa välittömästi molemmin puolin.
  3. Nosta viipaleet jäähtymään lautaselle. Kaada loput paistinrasvasta kattilaan, lisää tarvittaessa hieman öljyä. Silppua valkosipuli ja kuullota. Lisää tomaattimurska, etikka ja mausteet. Kypsennä hetki ja silppua joukkoon basilika.
  4. Keitä toisessa kattilassa riisi lähes kypsäksi ja lisää tomaattikastikkeen joukkoon.
  5. Paloittele kotijuusto tai halloumi pieniksi kuutioiksi ja raasta parmesaani. Sekoita juustot riisiseokseen. Tarkista suola.
  6. Öljyä korkeahko leipävuoka ja jauhota korppujauholla.
  7. Ammenna vuokaan puolet riisiseoksesta. Lado kesäkurpitsaviipaleet vuokaan ja täytä loppu vuoasta riisiseoksella. Ripottele päälle korppujauhot. Paista 220 asteessa 35 min. Anna ruoan hieman vetäytyä ja jäähtyä ja kippaa se sitten ylösalaisin tasaiselle lautaselle. Leikkaa riisi vuoasta annospalasia.
Valokuva: Pia Inberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti