Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Kookosriisi


KookosriisiKookosriisi

Pikkujätkien keittokirja
(Tammi 2006)


5 dl basmatiriisiä
7 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
2 rkl sitruunamehua
1 tl kurkumaa
1 tl hienoa merisuolaa
½ dl kookoshiutaleita
(½ dl rouhittuja pistaasipähkinöitä)

  1. Pese riisi siivilässä juoksevan veden alla.
  2. Kaada kattilaan huuhdeltu riisi, vesi ja kookosmaito. Lisää sitruunamehu, kurkuma ja suola.
  3. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes vesi ja kookosmaito ovat imeytyneet riisiin.
  4. Lisää kookoshiutaleet ja rouhitut pistaasipähkinät riisiin.
Valokuva: Pia Inberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti