Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Suklaakastike

(tästä tulee 1½ dl annos)

100 g sokeria
4 rkl vettä
200 g reilun kaupan tummaa suklaata (70%)
25 g margariinia tai voita
½ appelsiinin mehu (2 rkl)

  1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Hämmennä pienellä lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut veteen.
  2. Paloittele suklaa ja voi. Lisää pala kerrallaan sokeriveteen. Sulata. Älä anna seoksen kiehua.
  3. Purista appelsiinimehu ja lisää joukkoon.
Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti