Maharadzan mausteriisi
Kasvisruokia Aasiasta – Makumuistoja Intiasta ja Kaukoidästä
(Tammi huhtikuu 2007).
1 salottisipuli
3 dl täysjyväriisiä
½ dl ruokaöljyä
1 tl kurkumaa
1 tl kardemumman siemeniä
4 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
6 dl vettä
1 tl hienoa merisuolaa
200g pakasteherneitä
- Kuori ja silppua sipuli.
- Huuhtele ja valuta riisi.
- Kuumenna ruokaöljy syvässä kattilassa. Lisää mausteet ja hämmennä öljyssä pari minuuttia. Lisää sipulisilppu ja riisi, koko ajan hämmentäen.
- Kun riisi on muuttunut kuultavammaksi, lisää vesi.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes riisi on lähes kypsää. Sekoita ja lisää tarvittaessa vettä, älä kuitenkaan liikaa.
- Lisää suola ja herneet. Sekoita ja anna hautua vielä 5 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti