Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010


Maharadzan mausteriisi

Kasvisruokia Aasiasta – Makumuistoja Intiasta ja Kaukoidästä

(Tammi huhtikuu 2007).

1 salottisipuli
3 dl täysjyväriisiä
½ dl ruokaöljyä
1 tl kurkumaa
1 tl kardemumman siemeniä
4 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
6 dl vettä
1 tl hienoa merisuolaa
200g pakasteherneitä

  1. Kuori ja silppua sipuli.
  2. Huuhtele ja valuta riisi.
  3. Kuumenna ruokaöljy syvässä kattilassa. Lisää mausteet ja hämmennä öljyssä pari minuuttia. Lisää sipulisilppu ja riisi, koko ajan hämmentäen.
  4. Kun riisi on muuttunut kuultavammaksi, lisää vesi.
  5. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes riisi on lähes kypsää. Sekoita ja lisää tarvittaessa vettä, älä kuitenkaan liikaa.
  6. Lisää suola ja herneet. Sekoita ja anna hautua vielä 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti