Mustalaisleirin riisi-linssipilau
”Kasvisruokia Aasiasta – Makumuistoja Intiasta ja Kaukoidästä” (Tammi huhtikuu 2007).
50 g punaisia tai keltasia linssejä
350 g basmatiriisiä
1 sipuli
1 tuore vihreä chili
1 rkl seesaminsiemeniä
4 rkl ruokaöljyä
1 dl reilun kaupan cashewpähkinöitä (FairMary)
½ rkl kuminan siemeniä
1 kanelitanko
1 laakerinlehti
½ l kasvislientä
1 tl suolaa
1 tl garam masalaa
- Huuhtele erikseen linssit ja riisi kylmän veden alla siivilässä.
- Parhaan lopputuloksen saat, jos annat riisin ja linssien liota pari tuntia tai yön yli omissa vesiastioissaan.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit.
- Poista chilistä kanta ja siemenet. Silppua pieneksi.
- Paahda kuivassa, kuumassa kasarissa seesaminsiemenet. Nosta sivuun odottamaan.
- Kuumenna ruokaöljy kasarissa ja paahda cashewpähkinät kauniin ruskeiksi. Nosta pähkinät talouspaperin päälle, jotta enin öljy valuu pois.
- Kuullota sipulisilppu kasarissa. Kun sipuli on kuullottunut, lisää kasariin paahtumaan chili, kumina, kanelitanko ja laakerinlehti. Parin minuutin päästä vähennä lämpöä.
- Lisää linssit, kasvisliemi ja suola.
- Kiehauta nopeasti koko ajan sekoittaen. Pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia. Kansi kannattaa jättää raolleen, sillä linssit kiehuvat herkästi yli.
- Lisää riisi, kiehauta ja anna taas hautua kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
- Kun riisi on kypsää, käännä lämpö pois ja anna hautua vielä 10 minuuttia.
- Poista kanelitanko ja laakerinlehti.
- Koristele cashewpähkinöillä, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja garam masalalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti