Tofukeittokirja
(Tammi 2005)
Voit valita kummalla kuorrutuksella teet tämän herkkukakun. Toisessa käytetty tuorejuustoa ja toisessa pehmeää tofua.
Molempi parempi!
TAIKINA
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1½ dl maapähkinä- tai
auringonkukkaöljyä
1 pkt pehmeää tofua
½ rkl jauhettua kanelia
½ rkl jauhettua inkivääriä
½ tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
4 dl porkkanaraastetta
1 dl reilun kaupan cashewpähkinöitä (FairMary) rouhittuna
½ dl kookoshiutaletta
1 rkl margariinia vuoan voitelemiseen
2 rkl korppujauhoja vuoan jauhotukseen
JUUSTOKUORRUTUS
1 dl tomusokeria
50 g margariinisulaa
½ tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
TUULIN KUORRUTUS
½ pkt pehmeää tofua
150 g suolatonta margariinia
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
½ sitruunan mehu
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
1.Tee taikina: Sekoita kaikki kuivat ainekset. Lisää tofu ja porkkanaraaste ja aivan lopuksi öljy. Voit vaihtoehtoisesti korvata puolet porkkanaraasteesta esim. kesäkurpitsaraasteella. Taikinan tulee olla liisterimäistä ja erittäin löysää.
2. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45-60 min. Kakun maut pääsevät oikeuksiinsa, jos maltat säilyttää sitä jääkaapissa yön yli.
3.Valmista juustokuorrutus: Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja sivele paistuneen, jäähtyneen kakun päälle.
4. Valmista Tuulin kuorrutus: Anna margariinin pehmentyä huoneen lämmössä. Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella ja sivele jäähtyneen kakun päälle.
Valokuva: Pia Inberg
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti