Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Kaniinin porkkanakakku

Kaniinin  porkkanakakku Puolen

Tofukeittokirja
(Tammi 2005)

Voit valita kummalla kuorrutuksella teet tämän herkkukakun. Toisessa käytetty tuorejuustoa ja toisessa pehmeää tofua.
Molempi parempi!

TAIKINA

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1½ dl maapähkinä- tai
auringonkukkaöljyä
1 pkt pehmeää tofua
½ rkl jauhettua kanelia
½ rkl jauhettua inkivääriä
½ tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
4 dl porkkanaraastetta
1 dl reilun kaupan cashewpähkinöitä (FairMary) rouhittuna
½ dl kookoshiutaletta


1 rkl margariinia vuoan voitelemiseen
2 rkl korppujauhoja vuoan jauhotukseen

JUUSTOKUORRUTUS

1 dl tomusokeria
50 g margariinisulaa
½ tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa

TUULIN KUORRUTUS

½ pkt pehmeää tofua
150 g suolatonta margariinia
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
½ sitruunan mehu
1 rkl raastettua sitruunan kuorta

1.Tee taikina: Sekoita kaikki kuivat ainekset. Lisää tofu ja porkkanaraaste ja aivan lopuksi öljy. Voit vaihtoehtoisesti korvata puolet porkkanaraasteesta esim. kesäkurpitsaraasteella. Taikinan tulee olla liisterimäistä ja erittäin löysää.

2. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45-60 min. Kakun maut pääsevät oikeuksiinsa, jos maltat säilyttää sitä jääkaapissa yön yli.

3.Valmista juustokuorrutus: Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja sivele paistuneen, jäähtyneen kakun päälle.

4. Valmista Tuulin kuorrutus: Anna margariinin pehmentyä huoneen lämmössä. Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella ja sivele jäähtyneen kakun päälle.

Valokuva: Pia Inberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti