Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Sitrus-tofurisotto

Sitrus-tofurisottoSitrus-tofurisotto

Tofukeittokirja
(Tammi 2005)

1 pkt maustamatonta tofua

Tofu marinadi

1 sitruunan puristettu mehu
1 limetin puristettu mehu
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl hunajaa
2 tk maustepippurirouhetta
1 tl suolaa

Risotto

3 dl pitkäjyväriisiä
8 dl kuumaa vettä tai kasvislientä
1 iso sipuli
1 sitruunan mehu
½ sitruunan raastettu kuori
2 tl mustapippurirouhetta
2 rl ruokaöljyä
50 g voita tai margariinia
suolaa tarvittaessa

(2 dl parmesaani- tai pecorinoraastetta)

  1. Kuutioi tofu. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää tofu. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mieluimmin yön yli jääkaapissa.
  2. Pilko sipuli pieneksi
  3. Sulata voi tai margariini ja öljy kuumassa kattilassa. Kun voi on sulanut, lisää kattikaan sipulisilppu ja sekoita minuutin verran.
  4. Lisää kattilaan riisi. Kuullota muutama minuutti, kunnes riisistä tulee läpikuultavaa. Muista sekoittaa koko ajan.
  5. Lisää sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu.
  6. Lisää vettä tai kasvislientä kattilaan koko ajan sekoittaen sitä mukaan kun riisi imee nestettä itseensä. Sekoita koko ajan, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä ja siitä tulee risottomaista. Sekoita kiehuvaa risottoa noin 15-20 minuuttia. Lisää vielä marinadista siivilöidyt tofut ja myös marinadi, jos haluat risotosta kosteampaa. Lopuksi lisää vielä varovasti juustoraaste ja pilkotut yrtit. Jos haluat koko ateriasta iloisen keltaisen, voit värjätä riisin kurkumalla.

    Valokuva: Pia Inberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti