Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. huhtikuuta 2010

Gluteenittomat pähkinäkeksit

Pähkinäkeksit, gluteenittomat

1 dl reilun kaupan cashewpähkinöitä
1 dl rusinoita
125 g huoneenlämpöistä margariinia
1 ½ dl raakaruokosokeria
1 luomukananmuna
2 ½ dl riisijauhoa
1 tl leivinjauhetta

1) Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2) Pieni cashewpähkinät ja rusinat veitsellä hieman pienemmiksi.
3) Vatkaa margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna.
4) Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vähitellen ja vatkaa.
5) Sekoita pienityt cashewpähkinät ja rusinat taikinaan.
6) Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ruokalusikallisia taikinaa ja taputa kekseiksi.
7) Paista 15 minuuttia.
8) Keksit jähmettyvät jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti